Preşedintele american Joe Biden a obţinut victorii în toate statele care au participat în alegerile primare de ”Super Tuesday”, dar nu şi în Samoa americană, relatează The Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

El a fost învins de un candidat necunoscut, Jason Palmer.

Potrivit filialei locale a Partidului Democrat, Palmer a obţinut 51 dintre voturile exprimate în caucusul din acest teritoriu american, iar Biden 40.

”Am descoperit că am învins pentru că mi-a explodat telefonul de la SMS-uri trimise de prieteni şi membri ai personalului de campanie”, a declarat într-un interviu Palmer.

Jason Palmer, în vârstă de 52 de ani, a declarat că nu a vizitat nicidată acest teritoriu înainte de acest caucus.

”Am făcut campanie de la distanţă, am organizat adunări publice pe Zoom, am vorbit cu oameni, le-am ascultat îngrijorările şi ce contează pentru ei”, a adăugat el.

Această înfrângere nu va afecta deloc marşul lui Biden către învestitura democrată în alegerile prezidenţiale de la 5 noiembrie, .

Doar şase delegaţi se aflau în joc în acest teritoriu, un arhipelag de insuliţe în sudul Oceanului Pacific, cu mai puţin de 50.000 de locuitori.

Palmer şi Biden au obţinut fiecare câte trei delegaţi în urma caucusului.

Cu o zi înainte de scrutin, Palmer a scris pe X că ”Washingtoul aşteaptă de mult timp un preşedinte care să fie un avocat al Samoa americane”.

Pe contul său sunt postate imagini cu tineri care ţin pancarte făcute manual.

Palmer locuieşte la Baltimore şi a lucrat la diverse întreprinderi şi organizaţii nonprofit în probleme de tehnologie şi educaţie.

În opinia sa, alegătorii vor ”pe cineva care să fie mai din secolul al XXI-lea decât Joe Biden” ca preşedinte.

Potrivit dosarelor financiare ale campaniei sale, Palmer a împrumutat campaniei sale peste 500.000 de dolari din proprii bani.

”Nu poţi să iei banii cu tine când mori”, declară el. ”Dar poţi schimba lumea în timp ce eşti aici”.

Locuitorii teritoiilor americane votează în alegerile primare, dar nu sunt reprezentaţi în Colegiul Electoral.

În Samoa americană au mai avut loc victorii himerice, comentează AP.

În 2020, Michael Bloomberg a obţinut singura sa victorie în alegerile primare democrate în acest teritoriu.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.