Un număr de 23 de persoane au murit, iar alte cel puţin 21 au fost internate în regiunea ucraineană Harkov, în mai puţin de o săptămână, după ce au consumat un coniac falsificat, relatează RTL.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Potrivit autorităţilor locale, cinci dintre decese s-au produs în ultimele 24 de ore. Poliţia din regiunea Doneţk a anunţat moartea a cinci persoane - trei bărbaţi şi două femei - la Limam . Toate victimele au băut din acelaşi tip de alcool.

De asemenea, cel puţin alte 21 de persoane care au consumat acest alcool au fost spitalizate.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

Serviciile de ordine au fost alertate joia trecută, în urma primelor decese după consumarea unui coniac falsificat. Ulterior, mai mulţi suspecţi, proprietari de magazine din regiunea Harkov, au fost reţinuţi în cadrul unei anchete pentru "fabricare ilegală de produse de calitate inferioară care au antrenat moartea prin otrăvire". Vinovaţii riscă până la zece ani de închisoare.

Acest tip de intoxicaţie mortală cu alcool traficat este destul de rară în Ucraina, însă în Rusia vecină alcoolul falsificat provoacă în continuare mii de morţi anual, scrie RTL.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.