În total, 22 de avioane chineze de luptă au intrat joi în zona de apărare aeriană a Taiwanului, anunţă ministrul taiwanez al Apărării într-o conferinţă de presă pe tema manevrelor militare chineze în urma vizitei la Taipei a preşedintei Camerei Reprezentanţilor amerticane Nancy Pelosi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Sisteme de apărare antiaeriene au urmărit avioanele chineze, a anunţat el.

China a lansat joi cele mai importante manevre militare de istoria sa în jurul Taiwanului, un răspuns în forţă faţă de vizita lui nancy Pelosi.

Beijingul consideră această vizită drept o provocare, o susţinere a susţinătorilor independenţei Taiwanului şi o încălcare a angajamentelor Statelor Unite de a nu întreţine relaţii oficiale cu această insulă, pe care o consideră parte a teritoriului chinez..

Armata chineză a lansat o serie de rachete care au survolat Taiwanul şi au căzut - pentru prima oară - în zona economică exclusivă (ZEE) a Japoniei.

Aceste exerciţii militare se desfăşoară în şase zone maritime în jurul Taiwanului, la nivelul unor rute comerciale foarte frecventate, unele situate la 20 de kilometri de coasta taiwaneză.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.