Două persoane au fost ucise prin împuşcare, în noaptea de marţi spre miercuri, în oraşul american Kenosha, la manifestaţii ale furiei după ce un poliţist alb l-a rănit grav pe un tânăr afroamerican, Jacob Blake, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Focurile de armă au antrenat moartea a două persoane, iar o treia persoană a fost spitalizată cu răni grave, dar care nu-i pun viaţa în pericol”, a anunţat pe Twitter Poliţia din Kenosha.

Violenţele au izbucnit în acest oraş din Wisconsin după ce sute de manifestanţi au defilat, a treia noapte la rând, în urma difuzării unei înregistrări în care Jacob Blake a fost rănit grav duminică de către un poliţist alb din Kenosha.

În imagini, tânărul care are şapte copii este urmărit de doi poliţişti care-şi scot armele în timp ce acesta ocoleşte maşina. Un agent îl prinde de maiul alb în momentul în care deschide portiera şi încearcă să urce pe scaunul şoferului.Poliţistul trage - în înregistrare se aud şappte focuri de armă - şi-l împuşcă pe Jacon Blake cu mai multe gloanţe în spate.

Poliţia din Kenosha a precizat că a fost alertată cu privire la informaţii despre focuri de armă şi mai multe victme, adăugând că o anchetă ”activă este în curs”.

Înregistrări video postate online anterior surprind oameni fugind pe străzi, la Kenosha, în timp ce răsună focuri de armă. În alte înregistrări se văd bărbaţi răniţi, la pământ.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.