Două focare de incendii făceau ravagii vineri în zona Capului Bunei Speranţe, în Africa de Sud, după ce au condus la evacuarea a 300 de persoane şi distrugerea a peste 1.150 de hectare începând de marţi, anunţă pompierii, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Accesul în Cape Town, situat în ”vârful” continentului, a fost închis vineri dimineaţa, a anunţat SANParks, organizaţia parcurilor naţionale.

”Este miezul verii” autrale, subliniază o purtătoare de cuvânt a serviciilor de luptă împotriva incendiilor, Jermaine Carelse.

Este ”un anotimp secetos, cu vânt şi cald, ideal pentru incendii de pădure”, adaugă ea.

Rafale violente de vânt continuă să răspândească flăcările, însă ”nicio casă nu este ameninţată” în prezent, rezumă o purtătoare de cuvânt a oraşului, Charlotte Powell.

Primul incendiu a izbucnit marţi dimineaţa, în apropiere de Simon's Town, la aproximativ 40 de kilometri sud de oraş.

Alt incendiu a izbucnit joi după-amiaza câţiva kilometri mai la sud.

Decembrie marchează începutul vacanţei de vară, în care numeroşi sud-africani vin în Peninsula Capului, atraşi de peisajele şi plajele sale spectaculoase.

Mii de tuişti străini sunt aşteptaţi în zonă.

ANIMALE MOARTE

Aproximativ 130 de pompieri din oraş s-au mobilizat, susţinuţi de cinci elicoptere şi două avioane bombardiere cu apă, să stingă incendiile din peninsulă, la sud de oraşul portuar.

Întăriri au fost trimise din localităţile vecine.

Fauna nu este cruţată, subliniază Societatea Prevenţiei cruzimii faţă de Animale (SPCA), iar numeroase animale au fost decimate de incendii, mai ales şerpi şi şopârle.

”Marea majoritate a animalelor găsite sunt moarte. Este trist”, declară AFP Belinda Abraham, purtătoarea de cuvânt a SPCA.

Incendii sunt frecvente în această regiune - din decembrie în aprilie -, subliniază purtătoarea de cuvânt a pompierilor.

În aprilie 2021, un incendiu spectaculos a devastat emblematicul Table Mountain, care străjuieşte oraşul Cape Town, şi a distrus în parte universitatea din oraş.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.