Fostul preşedinte Donald Trump declară că ar fi vrut să se amestece în mulţimea venită să denunţe, la 6 ianuarie 2021, rezultatul alegerilor care l-au adus pe Joe Biden la putere, în pofida faptului că a ”detestat” violenţelor comise în timpul luării cu asalt a Capitoliului, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Secret Service mi-a spus că nu puteam să mă duc. Altfel m-aş fi dus fără să ezit”, declară într-un interviu publicat joi de cotidanul The Washington Post (WP) miliardarul.

Mii de susţinători ai preşedintelui republican, la acea vreme, s-au adunat la 6 ianuarie 2021 la Washington pentru a denunţa presupuse ”fraude” în alegerile di e la 3 noiembrie 2020, în urma cărora Trump nu a obţinut un al doilea mandat.

”Nu vom renunţa niciodată. Nu vom concede niciodată” o înfrângere, tuna şeful statului de atunci în faţa unei mări de oameni care agitau steaguri cu mesajul ”Trump 2020”.

”Mulţimea era cu mult mai mare decât mi-aş fi putut eu imagina”, declară Trump WP.

După ce l-au ascultat pe miliardar, mii de manifestanţi au pornit către Congres, unde aleşi certificau oficial victoria lui Joe Biden în alegerile prezidenţiale.

Într-o încercare de a perturba această sesiune, sute de susţinători ai lui Trump au forţat intrarea în Capotoliu, provocând un haos de nedescris.

”Am detestat să văd asta, am detestat s-o văd”, declară Donald Trump Washington Post despre violenţe.

”Am spus: «trebuie să se ocupe cneva de asta» şiam plecat de la princpiul că cineva se ocupa de asta”, adaugă el, dând vina acestor tulburări pe proasta gestionare a evenimentelor de către primarul oraşului Washington Muriel Bowser şi pe preşedinta Camerei Reprezentanţilor Nancy Pelosi, două democrate.

Rolul lui Donald Trump şi al anturajului său în organizarea evenimentelor de la 6 ianuarie 2021 este anchetat de către Congres.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.