Fostul preşedinte republian Donald Trump s-a răzgândit şi a renunţat să susţină o conferinţă de presă joi, la exact un an de la luarea cu asalt a Capitoliului de către susţinătorii săi, o înfruntare la distanţă cu preşedintele democrat Joe Biden, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Miliaradarul a anunţat într-un comunicat că urmează să se exprime la 15 ianuarie, într-un miting, în Arizona.

Donald Trump denunţă din nou o ”fraudă” care, acuză el fără să prezinte vreo probă, ar fi pătat ultimele alegeri prezidenţiale, în care Joe Biden a obţinut ovictorie.

”Crima secolului!”, scrie fostul şef de stat, pe care adversarul său democrat l-a devansat cu şapte milioane de voturi.

Fostul om de afaceri nu dă o explicaţie clară a anulării conferinţei de presă pe care a anunţat-o la reşedinţa sa de lux , Mar-a-Lago, în Florida (sud-est).

El afirmă că renunţă ”în lumina” Comisiei Speciale parlamentare, ”părtinitoare şi necinstită”, care anchetează cu privire la rolul pe care l-au jucat atât el cât şi apropiaţii săi în acest atac care traumatizează America.

El atacă, de asemenea, presa ”fake news”, una dintre ţintele sale favorite.

Această conferinţă de presă ar fi avut loc într-un moment de reculegere al Congresului american, la Washington.

Anunţarea confernţei de presă a fost percepută drept o provocare de către criticii miliardarului.

Perspectiva acestei luări de cuvânt părea să stânjenească inclusiv tabăra republicană, asupra căreia Trump are o imensă influenţă.

O majoritate a membrilor Partidului Republican susţin teza ”furtului” ultimelor alegeri prezidenţiale, pe care o colportează Trump.

Această răzgândire a lui Trump îi lasă cale liberă lui Joe Biden, care urmează să vorbească joi, în incinta Capitoliului, în care mii de susţinători ai adversarului său republican au încercat să împiedice Congresul să-i certifice victoria în alegeri.

”El va vorbi despre munca de făcut pentru asigurarea şi consolidarea democraţiei noastre şi instituţiilor noastre, pentru respingerea urii şi minciunilor pe care le-am văzut la 6 ianuarie, pentru a uni ţara”, a anunţat o purtătoare de cuvânt a Casei Albe, Jen Psaki.

Joe Biden pare reticent să-l atace în mod frontal pe ”celălalt tip” sau pe ”tipul dinainte”, cum îl desemnează el pe predecesorul său, căruia nu-i pronunţă numele, pe care l-ar putea înfrunta din nou în alegerile prezidenţiale din 2024.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.