Fostul preşedinte american Donald Trump a depus o cauţiune de 175 de milioane de dolari (140 de milioane de lire sterline) în cazul său de fraudă civilă din New York, evitând astfel confiscarea bunurilor de către stat, anunţţă BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Iniţial, Trump a fost obligat să plătească întreaga sumă de 464 de milioane de dolari, dar o curte de apel a declarat că poate plăti o sumă mai mică în termen de 10 zile. În februarie, s-a constatat că a umflat în mod fraudulos valorile proprietăţilor.

Republicanul neagă orice abatere şi spune că acest caz este o vânătoare de vrăjitoare politică a procurorului democrat. Luna trecută, pe lângă faptul că i-a ordonat lui Trump să plătească o sancţiune financiară semnificativă, judecătorul Arthur Engoron i-a interzis să conducă o afacere în New York timp de trei ani.

Evenimente
20 mai - Evenimentul News.ro “Energy Road - Energie la tine acasă”. Parteneri: AS & Partners, FPPG, Delgaz Grid, Hidroelectrica, Nuclearelectrica, Premier Energy, Romgaz
30 mai - Maratonul Fondurilor Europene. Parteneri: BCR, BRD, CEC
4 iunie - Eveniment Profit.ro: Piaţa imobiliară românească sub spectrul crizei occidentale. Ediţia a IV-a. Parteneri: 123Credit, Cushman and Wakefield
6 iunie - Maratonul Energiei

De asemenea, i s-a interzis să obţină împrumuturi de la instituţii financiare din New York timp de trei ani. Revista Forbes estimează în prezent că valoarea sa netă se ridică la 6,4 miliarde de dolari - aceasta s-a mai mult decât dublat după ce compania mamă a platformei sale de socializare Truth Social a devenit publică săptămâna trecută.

Cam în aceeaşi perioadă în care un judecător l-a găsit responsabil de fraudă, Trump a trebuit să asigure o cauţiune de 91 de milioane de dolari după ce a pierdut un proces de defăimare fără legătură cu acesta, intentat de scriitoarea E Jean Carroll. Pentru a întârzia aplicarea sancţiunii în timp ce a făcut apel în cazul civil de fraudă, Trump a cerut iniţial o cauţiune de la 30 de companii, dar nu a reuşit să obţină una, au scris avocaţii săi în documentele depuse în instanţă.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.