Michael Cohen, fostul avocat al lui Donald Trump, afirmă că miliardarul republican a aprobat o întâlnire în timpul campaniei din 2016 între fiul său şi o avocată rusă care oferea informaţii compromiţătoatre despre Hillary Clinton, scrie presa americană, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Donald Trump a spus mereu că nu a ştiut nimic, la acea vreme, despre această întâlnire, a cărei existenţă s-a adeverit şi pe tema căreia Donald Trump Jr. a fost audiat în Congres.

Pe 9 iunie 2016, Donald Trump Jr. şi Jared Kushner, ginerele preşedintelui, s-au întâlnit în Trump Tower, la New York, cu avocata rusă Natalia Veselniţkaia, despre credeau că este un emisar al Guvernului rus capabil să furnizeze informaţii despre Hillary Clinton, rivala democrată a lui Trump.

Întâlnirea la Trump Tower a fost aranjată de un producător muzical, Rob Goldstone, care l-a contactat pe Donald Trump Jr. şi i-a spus că deţine ”documente oficiale şi infprmaţii care o pun în discuţie pe Hillary şi acordurile ei cu Rusia şi care ar fi foarte utile pentru tatăl dumneavoastră”.

Donald Trump Jr. i-a răspuns ”asta-mi place” şi a acceptat invitaţia.

Însă, potrivit clanului Trump, întâlnirea nu a condus la vreun rezultat.

Michael Cohen - fostul avocat şi om de încredere al lui Donald Trump, care şi-a consumat acum ruptura cu locatarul Casei Albe - dă asigurări că miliardarul republican era la curent cu această întâlnire înainte ca aceasta să aibă loc, dezvăluie CNN şi NBC.

Potrivit acestor surse, Cohen ar fi fost prezent atunci când clientul său a fost informat de oferta întâlnirii cu avocata rusă, iar Donald Trump ar fi aprobat ţinerea întâlnirii.

Surse au declarat însă pentru CNN că Michael Cohen nu deţine probe prin care să-şi susţină declaraţiile - şi anume înregistrări audio.

Donald Jr. a dat explicaţii în vara lui 2017 despre această întâlnire, când presa i-a dezvăluit existenţa.

”Femeia, aşa cum a spus-o public, nu era o reprezentantă guvernamentală”, declara atunci Donald Jr. într-un comunicat, adăugând că ea ”nu avea informaţii de dat” până la urmă.

Potrivit lui Trump Jr., în această întâlnire s-a discutat în principal despre problema adopţiilor de copii ruşi.

Procurorul special Robert Mueller efectuează o anchetă cu scopul de a stabili dacă a existat o eventuală complicitate între Moscova şi echipa de campanie a lui Donald Trump în alegerile prezidenţiale americane din 2016.

Potrivit CNN şi NBC, care citează surse anonime, Cohen ar fi dispus să-şi repete declaraţiile în faţa lui Mueller.

Preşedintele american a negat mereu că a avut loc vreo complicitate între echipa sa de campanie şi conducători ruşi şi a catalogat cu regularitate ancheta lui Mueller drept o ”vânătoare de vrăjitoare”. Rusia neagă, la rândul ei, orice activitate de acest fel.

Mueller a inculpat 31 de persoane, inclusiv 12 agenţi din cadrul unor agenţii ruse de informaţii, pentru că au piratat computere aparţinând Partidului Democrat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.