Doi turişti francezi, în vârstă de 22 şi 27 de ani, au fost răniţi cu lovituri de cuţit la nivelul mâinilor, în celebrul ”cartier roşu”, la Amsterdam, potrivit poliţiei, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Suspectul a fugit. Nu l-am găsit”, a declarat luni AFP un purtător de cuvânt al poliţiei.

Poliţia nu a oferit nicio informaţie despre motivaţia suspectului, însă cele două victime intenţionează să depună plângere, potrivit purtătorului de cuvânt.

Acest atac cu cuţitul a avut loc luni, la ora 1.00 GMT, în Oudekerksplein (Piaţa Bisericii Vechi), aflată în centrul ”carterului roşu”, potrivit poliţiei, care a precizat că a fost chemată de către un martor.

”Două persoane au fost rănite la mâini. Una dintre ele a primit îngrijiri la faţa locului, iar cealaltă a fost transportată la spital”, a precizat purtătorul de cuvânt.

Zona Wallen (”cartierul roşu”), situată în centrul oraşului, aproape de Gara Centrală, este una dintre marile atracţii turistice ale Amsterdamului.

Ea a fost afectată din plin de criza sanitară declanşată de pandemia covid-19, însă a fost foarte aglomerată în weekend, de Paşte, potrivit cotidianului Het Parool, care scrie că la momentul faptelor în zonă se aflau numeroase persoane.

Din cauza creşterii nivelului infracţionalităţii şi a mulţimii de tineri turişti petrecăreţi, această zonă era numită odinioară de către poliţie ”kilometru pătrat de mizerie”.

În vederea calmării agitaţiei şi opririi infracţionalăţii, autorităţile locale au luat în calcul să mute prostituatele la periferie, pentru a salva acest cartier istoric. Însă lucrătorii din zonă au cerut măsuri mai puţin radicale.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.