Doi poliţişti, în vârstă de 27 de ani, şi un salvator, în vârstă de 40 de ani, au fost ucişi prin împuşcare la Burnsville, la sud de Minneapolis, în statul american Minnesota (nord), într-o intervenţie în urma unui apel de la o locuinţă în care a avut loc dispută conjugală, anunţă autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Atacatorul, a cărui identitate nu a fost dezvăluită, a murit, iar şapte copii, cu vârste cuprinse între şapte şi 15 ani, au fost salvaţi, a anunţat duminică guvernatorul statului, Tim Walz, care a refuzat să precizeze circumstanţele morţii suspectului.

Poliţiştii şi salvatorul ucişi au fost trimişi la o intervenţie în urma unui apel telefonic al unei familii în pericol”, potrivit guvernatoului.

Acest incident ”ne rupe sufletul”, a declarat duminică seara, într-o conferinţă de presă, Tim Walz, înconjurat de reprerzentanţi ai autorităţilor.

Alt poliţist a fost rănit prin împuşcare într-un schimb de focuri, însă viaţa nu-i este în pericol.

Serviciile de urgenţă au primit un apel telefonic duminică, spre ora locală 1.50 (9.50, ora României), de la o cadă din Burnsville, ”unde un bărbat era înarmat şi baricadat împreună cu membri ai familiei sale”, a anunţat supraintendentul Biroului reprimării infracşiunilor din Minnesota Drew Evans.

Autorităţile au negociat cu bărbatul, după care acesta a deschis focul din interiorul casei.

Potrivit lui Drew Evans, cel puţin un poliţist a fost rănit prin împuşcare în interiorul locuinţei.

Mai multe arme de foc au fost găsite în casă, însă poliţia nu a precizat dacă este vorba despre pistoale sau puşti semiautomate puternice.

”Ne aflăm abia la începutul anchetei”, a subliniat Drew Evans.

CBS News a difuzat imagini cu un vehocul blindat aparşinând unei unităţi de intervenţie pe al cărui parbtiz se vedeau cel puţin şapte impacturi de gloanţe.

Etats-Unis : Deux policiers et un secouriste tués lors d’une intervention pour une dispute conjugale
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.