O femeie arestată în Isère, care face parte dintre cele şase persoane cu legături cu ultradreapta reţinute ca suspecte de pregătirea unei acţiuni violente vizându-l pe şeful statului francez Emmanuel Macron, a fost eliberată vineri, potrivit unor surse judiciare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Măsura arestului îi vizează în continuare pe cei patru bărbaţi arestaţi la Moselle, unde Emmanuel Macron a efectuat o vizită săptămâna aceasta, în cadrul turneului său ”memorial” cu ocazia centenarului Armistiţiului din 1918.

Un bărbat, arestat tot marţi, în Ille-et-Vilaine, a fost eliberat joi seara.

În total, şase persoane, cu vârste cuprinse între 22 şi 62 de ani, au fost arestate marţi, în cadrul unei anchete preliminare lansate de Parchetul din Paris cu privire la o ”asociere de răufăcători teroristă criminală” în legătură cu un plan de acţiune violentă ”imprecis şi slab definit” în acest stadiu, potrivit unei surse apropiate anchetei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.