Doi piloţi militari americani au fost salvaţi şi spitalizaţi după ce avionul de antrenament la bordul căruia se aflau s-a prbuşit în curtea din spatele unei reşedinţe, într-un cartier situat în apropiere de Fort Worth, în Texas, au anunţat autorităţile, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Trei case au fost avariate, la periferia Lake Worth, unde piloţii s-au catapultat, înainte ca acest avion de mici dimensiuni, aparţinând Marinei americane (US Navy), să se prăbuşeacă lângă o casă situată în apropierea sediului unui colegiu.

”Niciun locuitor nu a fost rănit. Cei doi piloţi au fosttransportaţi la spital”, a declarat duminică presei comandantul pompierilor din Lake Worth, Ryan Arthur.

”Acest incident ar fi putut să fie mai rău, având în vedere că avcest avion s-a prăbuşit într-o zonă rezidenţială, aici, la Lake Worth”, a adăugat el, precizând că aeronava s-a prăbuşit într-o curte din spate şi nu intrat direct în vreo casă.

Comandamentul american de antrenament aeronaval (CNATRA) a precizat că un avion de tip T-45C Goshawk aparţinând Marinei, un avion de antrenament folosit adesea pe portavioane, s-a prăbuşit la aproximativ două mile (trei kilometri) distanţă de o bază militară de la Fort Worth.

”Pilotul instructor se află în stare stabilă, iar starea elevului aviator din cadrul Marinei este necunoscută, însă este în viaţă şi primeşte un tratament”, a precizat el într-un mesaj postat pe Twitter.

Piloţii efectuau un zbor de antrenament de rutină şi au decolat de pe Aeroportul Internaţional Corpus Christi, situat la aproximativ 400 de mile sud.

”Cauza prăbuşirii este necunoscută” şi este anchetată, a anunţat CNATRA.

Înregistrrări video difuzate pe reţele de socializare surprindeau o coloană de fum negru la locul prăbuşirii.

Într-o înregistrare video apare o paraşută agăţată de liniielectrice, la marginea unui drum, iar fotografii surprindeau epava avionului din care ieşea fum.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.