Autorităţile germane suspectează doi militari americani de uciderea unui bărbat, în weekend, într-o altercaţie, la un bâlci, la Wittlich, în vestul Germaniei, anunţă poliţia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”După uciderea unui bărbat în vârstă de 28 de ani au fost arestaţi doi suspceţi (...). Este vorba despre militari americani”, au anunţat duminică într-un comunicat autorităţile şi poliţia din Trier (vest).

O altercaţie a izbcnit în noaptea de sâmbătă spre duminică între mai multe persoane, la un bâlci, în orăşelul Wittlich, în landul Renania-Palatinat, situat între Trier şi Koblenz.

În această încăierare, ”un bărbat în vârstă de 28 de ani a fost înjunghiat mortal”, iar ”patru persoane, doi bărbaţi şi două femei s-au îndepărtat de scena crimei”, a anunţat poliţia, care citează martori.

În rândul fugarilor, identificaţi rapid, ”suspiciunile sunt întărite împotriva celor doi bărbaţi, în vârstă de 25 şi 26 de ani”, pe care poliţia i-a arestat şi i-a predat autorităţilor americane.

Autorităţile americane sunt însăcrinate cu dosarul, ”conform statutului NATO”, precizează poliţia germană.

”N-am mai văzut aşa ceva aici”, a reacţionat duminică primarul din Wittlich, Joachim Rodenkirch, intervievat de presa locală.

Prezenţa unor militari americani în Germania este pilonul apărării NATO din al Doilea Război Mondial.

De la sfârşitul Războiului rece, prezenţa militară americană a scăzut, de la 200.000 de militari americani în 1990 la 34.500 în prezent.

Fostul preşedinte american Donald Trump, care acuza Germania că nu participă suficient la bugetul NATO şi că nu-şi finanţează propria apărare, a decis, - fără se consulte cu celelalte state membre NATO - în iulie 2020 să redesfăşoare în afare Germaniei 12.000 de militari americani.

Acest proiect a fost abandonat, până la urmă de către succesorul său, Joe Biden.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.