Preşedintele Republicii Moldova, Igor Dodon, s-a întâlnit miercuri, la Bender, cu liderul transnistrean Vadim Krasnoselski. În deschiderea reuniunii, Krasnoselski şi-a exprimat convingerea că va stabili un dialog constructiv cu şeful statului moldovean pentru a contribui la soluţionarea problemelor existente, relatează Deschide.md.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vadim Krasnoselski a subliniat că întrevederea este una de informare şi oferă ocazia identificării problemelor concrete, care să fie ulterior soluţionate.

Igor Dodon a amintit că după 2008 niciun preşedinte moldovean nu a mai vizitat regiunea transnistreană.

„Este prima întrevedere din ultimii opt ani. S-au adunat multe subiecte care îşi aşteaptă soluţionarea”, a spus preşedintele de la Chişinău.

Potrivit lui Igor Dodon, este vorba în primul rând despre subiecte care vizează cetăţenii de pe ambele maluri ale Nistrului.

Cei doi lideri nu vor face declaraţii comune la finalul întrevederii.

Preşedinţia Republicii Moldova a anunţat marţi într-un comunicat că cei doi lideri se întâlnesc miercuri, la Bender, pentru prima lor discuţie după alegerile de la Chişinău şi de la Tiraspol.

Dodon va participa la ora 16 la o conferinţă de presă în care va oferi detalii despre discuţiile cu Krasnoselski.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.