Autorităţile ruse au inclus joi numele directorului serviciilor militare ucrainene de informaţii (GUR) Kirilo Budanov pe lista persoanelor căutate, în contextul în care consideră spionajul militar ucrainean vinovat de mai multe atacuri în Rusia, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Numele lui Kirilo Budanov, în vârstă de 37 de ani, apare de-acum în baza de date a Ministerului rus de Interne a persaonelor căutate cu privire la încălcări ale Codului Penal.

Autorităţile ruse nu precizează ceea ce îi reproşează.

Kirilo Budanov, care conduce Departamentul Informaţiilor Militare din cadrul Ministerului ucrainean al Apărării din 2020, este acuzat de către autorităţile ruse de organizarea, în octombrie 2022,  unui atac care a distrus parţial Podul Crimeea, care leagă peninsula ucraineană anexată de Moscova în 2014 şi Rusia.

La sfârşitul lui noiembrie, Ucraina anunţa că suspectează Rusia de otrăvirea cu metale grele, la acea vreme, a soţiei lui Kirilo Budanov, Marianna Budanova, care este o consilieră a primarului Kievului Vtali Kliciko.

Kremlinul respinge aceste acuzaţii, iar un purtător de cuvânt, Dmitri Peskov, dădea asigurări presei că ”Ucraina acuză mereu Rusia de orice”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.