Directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie Atomică (AIEA), Rafael Mariano Grossi, se află în Ucraina pentru discuţii cu înalţi oficiali guvernamentali despre asigurarea siguranţei şi securităţii centralelor nucleare ale ţării, relatează BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rafael Mariano Grossi urmează să ofere asistenţă tehnică urgentă, inclusiv trimiterea de experţi în locuri cheie, în încercarea de a preveni riscul oricărui potenţial accident nuclear.

”Conflictul militar pune centralele nucleare din Ucraina şi alte instalaţii cu material radioactiv într-un pericol fără precedent”, a afirmat Grossi.

”Trebuie să luăm măsuri urgente pentru a ne asigura că pot continua să opereze în siguranţă şi să reducă riscul unui accident nuclear”, a mai subliniat el.

Au existat temeri cu privire la siguranţa centralelor nucleare ucrainene de la începutul invaziei ruse în Ucraina.

La începutul lunii martie, un incendiu a izbucnit la centrala nucleară Zaporojie, după bombardamentele ruseşti în apropierea instalaţiei, iar la centrala nucleară de la Cernobîl a fost întreruptă energia electrică. Forţele ucrainene au învinuit trupele ruse, care deţin controlul asupra centralei.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.