Un deputat brazilian homosexual a anunţat că a renunţat la funcţie şi a părăsit Brazilia, din cauza unui număr tot mai mare de ameninţări cu moartea proferate la adresa sa, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jean Wyllys, primul deputat brazilian care şi-a recunoscut orientarea homosexuală, a declarat joi pentru cotidianul Folha de Sao Paulo că a fugit din ţară din motive de securitate.

Potrivit ziarului, nuărul ameninţărilor cu moartea trimise lui Jean Wyllys a crescut după asasinarea, în martie, a unei consiliere municipale, la Rio de Janeiro, Marielle Franco, o prietenă a lui Wyllys.

Un membru al echipei de comunicare a lui Jean Wyllys a declarat pentru Reuters că acesta nu mai acordă interviuri şi nu îşi va dezvălui locul reşedinţei actuale, din motive de securitate.

Jean Wyllys, ales în octombrie într-un al treilea mandat, era considerat de către comunitatea gay-ilor, lebienelor, bisexualilor şi transsexualilor (LGBT) principalul apărător al drepturilor homosexualilor, mai ales după instalarea la preşedinţe a lui Jair Bolsonaro.

Potrivit lui Wyllys, violenţele care vizează persoane de orientare homosexuală s-au multiplicat din octombrie, după alegerea lui Bolsonaro, care a făcut declaraţii considerate homofobe în campania electorală.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.