Guvernul şi Parlamentul daneze au ajuns la un acord cu privire la încetarea explorării şi extracţiei de petrol şi gaze naturale în Marea Nordului - până în 2050 - şi în vederea anulării ulrimei serie de licenţe de explorare, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Această decizie s-a aflat în centrul unei importante dezbateri politice, după ce această ţară scandinavă şi-a stabilit anul trecut obiectivele în vederea uneia dintre cele mai ambiţioase reduceri a nivelului gazelor cu efect de seră din lume şi s-a angajat să atingă neutralitatea carbonului în 2050.

”Vom pune de-acum capăt erei fosile”, a anunţat joi seara, într-un comunicat ministrul Mediului Dan Joergensen.

În iunie, un consilier independent al Guvernului recomanda Danemarcei să pună capăt programelor sale de explorare şi extracţie la Marea Nordului.

O menţinere a acestor operaţiuni ar afecta ambiţiile Danemarcei de pionier în lupta împotriva modificărilor climatice, avertiza el.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.