Însărcinatul cu afaceri al Uniunii Europene în Siria, Dan Stoenescu, a afirmat că situaţia în Siria este catastrofală, iar până în prezent sunt 3347 de morţi şi 7295 de răniţi în urma cutremurului. El a precizat că în nord-vestul Siriei sunt foarte multe oraşe afectate, peste 700 de clădiri fiind distruse.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email
“Situaţia de faţă este catastrofală în Siria. Până la ora actuală, 3347 de morţi, 7295 de răniţi. Acesta este cifra oficială la această oră. Sunt unele regiuni mult mai afectate faţă de altele. Spre exemplu, în nord-vestul Siriei sunt foarte multe oraşe afectate, avem peste 700 de clădiri distruse, prăbuşite sau afectate. Avem peste 2.000 de morţi în această zonă şi peste 5.000 de răniţi. Ajutoarele nu au ajuns la timp în unele cazuri având în vedere drumurile impracticabile şi faptul că graniţa dintre Turcia şi nord-vestul Siriei a fost pentru un timp din acest motiv blocată. Însă, Uniunea Europeană a activat Mecanismul de Protecţie Civilă încă de a doua zi după cutremur şi astfel ajutoarele Uniunii Europene pot intra în Siria prin toate punctele de frontieră posibile, atât în zonele controlate de Guvernul de la Damasc, cât şi în nord-vestul Siriei”, a declarat Dan Stoenescu, vineri, la Prima News. 
El a afirmat că sunt peste patru milioane de persoane care au nevoie de ajutor. 
“Zona de nord-vest, unde sunt rebelii sirieni, este una se află foarte mulţi deplasaţi interni, oameni care au plecat din sudul Siriei, au fugit din calea războiului. Sunt peste 4,1 milioane de persoane care necesită ajutor şi deja aveam stabilite nişte linii de colaborare cu organizaţii umanitare internaţionale în zonă, dar şi cu Naţiunile Unite”, a explicat însărcinatul cu afaceri al Uniunii Europene în Siria. 
El a menţionat că cele mai afectate zone din cauza cutremurului din Idlip şi Alep.
“239 de şcoli au fost afectate, sunt peste 30.000 de persoane deplasate intern din cauza cutremurului, cel mai mult în nord-vest, însă, cele mai afectate zone sunt Idlip şi Alep. (…) În Idlip avem guvernul de salvare naţională, este un guvern care este controlat de o organizaţie recunoscută internaţional ca fiind teroristă şi este foarte greu ca intervenţiile să aibă loc într-un timp foarte scurt. Cu toate acestea, prin Turcia au început să sosească ajutoare”, a mai afirmat Dan Stoenescu.
viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.