Un cutremur cu magnitudinea 5 s-a produs duminică seară în centrul Oklahomei, provocând pagube, au anunţat autorităţile, care au decis să anuleze cursurile de luni la şcolile din oraşul cel mai grav afectat, Cushing, relatează Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Seismul, produs la ora locală 19.44 (1.44 ora României), a provocat “pagube destul de importante”, potrivit Departamentului de Poliţie Cushing.

Fotografii publicate pe reţelele de socializare arată dărâmături la baza clădirilor comerciale din oraşul cu o populaţiei de circa 7.900 de locuitori.

Epicentrul seismului a fost localizat la circa 1,6 kilometri vest de Cushing, şi la circa 80 de kilometri nord-est de Oklahoma City.

Cutremurul a fost simţit până în Kansas City, Missouri, şi Little Rock, Arkansas.

Potrivit USGS, în Oklahoma s-au înregistrat 19 seisme în ultima săptămână. Potrivit activiştilor ecologişti, seismele sunt provocate de exploatarea gazelor şi petrolului de şist în zonă, prin fracturare hidraulică.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.