Cutia neagră a zborului Lion Air JT 610 a fost recuperată de scafandri pe coasta Indoneziei, scrie BBC. Avionul, care avea la bord 189 de persoane, s-a prăbuşit la scurt timp după decolarea de la Jakarta, luni. Aeronava s-a prăbuşit în Marea Java şi nu au existat supravieţuitori.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Avionul încă nu a fost găsit. Încă nu se ştie cauza prăbuşirii, dar aeronava ar fi întâmpinat dificultăţi tehnice în antepenultimul său zbor. Un scafandru a declarat în faţa reporterilor: „Am săpat şi am găsit cutia neagră”. El a precizat că aparatul a fost îngropat în rămăşiţele de pe fundul mării. Oficialii susţin că se caută în continuare a doua cutie neagră, cea care ar fi înregistrat conversaţiile între cei doi piloţi.

Canalul local de ştiri Metro TV a arătat imagini cu cutia, care se află într-un recipient de plastic, fiind transportată pe o navă. Recuperarea aparatului înseamnă că experţii aviatici pot începe să reconstituie ultimele momente ale zborului pentru a afla ce s-a întâmplat. Totuşi, investigaţia ar putea dura până la şase luni, conform oficialilor din Indonezia.

Avionul a fost suspus recent unor reparaţii, în urma unor probleme tehnice, a declarat directorul companiei aeriene indoneziene Edward Sirait pentru AFP. Aeronava ”a fost reparată la Denpasar”, pe Insula Bali, iar ”apoi a zburat către KJakarta”, a precizat el. ”Tehnicienii de la Jakarta au primit note şi au efectuat altă reparaţie, înainte ca (avionul) să plece spre Pangkal Pinai", unde urma să ajungă luni, a mai declarat Edward Sirait pentru AFP. Directorul Lion Air a subliniat că a fost vorba despre ”o procedură normală”.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.