Un camion frigorific înmatriculat în Lituania, care transporta şase migranţi clandestini aflaţi în pericol, a fost interceptat miercuri, în apropiere de Lyon (Rhône), în urma unei alerte date de jurnalişti britanici aflaţi în contact cu unul dintre ei, în cadrul unei anchete privind reţelele de trafic de migranţi vietnamezi, a aflat Agenţia France-Presse din surse concordante, confirmând o informaţie din cotidianul Le Monde.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Patru femei vietnameze şi doi irakieni erau cei şase pasageri din vehicul, a precizat pentru AFP Parchetul din Villefranche-sur-Saône.

Jurnaliştii de la BBC au transmis coordonatele vehiculului

Semiremorca a fost interceptată în jurul orei 13.30 pe autostrada A6 şi a fost obligată să oprească într-o zonă de servicii la Dracé, la aproximativ 50 km nord de Lyon, au precizat jandarmii pentru agenţia de presă.

Grupul de migranţi a fost localizat graţie informaţiilor transmise autorităţilor franceze de jurnalişti ai postului public BBC care anchetează reţelele de imigraţie ilegală vietnameze.

Potrivit Le Monde, serviciul în limba vietnameză al BBC din Londra a primit un mesaj de la unul dintre pasageri, care s-a panicat când a simţit că temperatura din camionul frigorific scade, şi a transmis coordonatele GPS ale camionului.

Şoferul camionului a fost reţinut de către parchetul din Villefranche în cadrul unei proceduri deschise pentru "ajutor vizând şederea ilegală”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.