Primele doze de vaccin contra Covid-19 dezvoltat de compania americană Pfizer şi cea germană BioNTech au ajuns, sâmbătă, înainte de ora 7.00, la farmacia centrală a Spitalelor din Paris, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Vaccinarea va începe duminică în Franţa, unde mai mult de 62.000 de persoane au murit după ce au fost infectate cu coronavirus, ca în toată Uniunea Europeană.                

Primele injecţii vor fi făcute în două centre pentru vârstnici, la Sevran (nordul Parisului) şi la Dijon (est). 

Un număr de 19.500 de doze de vaccin în 3.900 de flacoane, potrivit Asistenţei publice - Spitale din Paris (AP-HP), au fost transportate într-un camion frigorific care a sosit de la uzina Pfizer din Puurs, în nord-estul Belgiei. 

"Este un moment istoric, este vorba despre primele doze", a spus directorul farmaciilor Spitatelor din Paris, Franck Huet.

Sosirea în UE a vaccinului dezvoltat de Pfizer-BioNTech a fost validată de Agenţia Europeană a Medicamentului. Joi, Haute autorité de santé (HAS) a dat undă verde pentru a fi livrat. 

Lansarea campaniei de vaccinare este foarte aşteptată în momentul în care a fost depistat primul caz de contaminare cu noua tulpină de Covid-19 apărută în Marea Britanie, vineri, în Franţa, la un francez rezident în Marea Britanie.          

Campania de vaccinare în Franţa pentru 7.000 de centre de bătrâni, rezidenţii lor şi îngrijitorii care pot dezvolta forme grave de Covid va demara la scară largă la începutul lui 2021. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.