Peste 10 milioane de contaminări cu noul coronavirus, descoperit la finalul anului trecut în Wuhan (China), au fost înregistrate la nivel global, potrivit unei analize Reuters. Numărul deceselor provocate de boala Covid-19 a depăşit 498.000.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Pragul de 10 milioane a fost depăşit duminică, după ce în ultimele săptămâni mai multe state serios afectate au început să relaxeze măsurile impuse în luna martie.

Numărul este aproximativ dublu faţă de cel al cazurilor de gripă severă înregistrat anual, potrivit Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii. 

În unele ţări a fost remarcată o revenire a infecţiilor, autorităţile reinstaurând parţial carantina, iar experţii spun că va fi un model repetitiv în următoarele luni şi în 2021.

America de Nord, America Latină şi Europa au înregistrat fiecare câte 25% din totalul cazurilor, în timp ce Asia şi Orientul Mijlociu au în jur de 11% respectiv 9%, potrivit analizei Reuters, care foloseşte rapoarte guvernamentale.

Bilanţul deceselor asociate acestei boli a ajuns la 498.274, în linii mari asemănător cu cel asociat gripei raportat anual.

Oficial, primul caz de infectare cu noul coronavirus a fost raportat pe 10 ianuarie 2020, în Wuhan (China).

Pandemia a intrat într-o nouă fază. După ce Europa şi Statele Unite au înregistrat vârfuri ale contaminărilor, acum India şi Brazilia raportează împreună în jur de 10.000 de cazuri zilnic. În ultima săptămână, cele două ţări au înregistrat peste o treime dintre noile cazuri descoperite. 

Numărul total de cazuri continuă să crească cu o rată de 1-2% pe zi, în ultima săptămână, faţă de rate de peste 10%, în luna martie.

China, Noua Zeelandă şi Australia au găsit noi focare în ultima lună, după ce, în mare parte, reuşiseră să stopeze transmiterea la nivel local.

În Beijing, unde sute de noi cazuri sunt legate de pieţele din oraş, capacitatea de testare a ajuns la 300.000 pe zi.

SUA , care a raportat cele mai multe cazuri (peste 2,5 milioane), a reuşit să încetinească răspândirea coronavirusului în luna mai, însă în ultimele săptămâni au apărut în zonele rurale şi alte locuri neafectate până acum.

În unele ţări, unde capacitatea de testare este limitată, numărul de cazuri reflectă o mică proprorţie de infecţii. Aproximativ jumătate dintre bolnavii raportaţi au fost vindecaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.