Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a cerut joi ţărilor africane să menţină restricţiile pentru a lupta contra propagării Covid-19 pe continent, chiar dacă unele ţări au început să relaxeze măsurile impuse, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

În faţa Covid-19, numeroase ţări africane au luat măsuri de izolare parţială sau totală pentru a opri răspândirea Covid-19. 

Aceste măsuri "au contribuit la încetinirea răspândirii virusului dar rămâne o ameninţare la adresa sănătăţii publice", a declarat Dr Matshidiso Moeti, director regional al OMS pentru Africa într-un comunicat. 

"Este important să menţinem măsurile de supraveghere, de depistare a cazurilor şi de testări, între alte măsuri de control pentru a pune capăt pandemiei", adaugă textul.               

"Dacă guvernele pun capăt brusc acestor măsuri, riscăm să pierdem câştigurile realizate de ţări până în prezent contra Covid-19", estimează OMS. 

Potrivit organizaţiei internaţionale, "Africa a înregistrat până joi mai mult de 36.000 de cazuri confirmate de Covid-19 şi mai mult de 1.500 de decese", iar situaţia este "îngrijorătoare" în regiunile Africii Centrale şi de Vest.                

În ciuda progreselor realizate în domeniul depistării de Covid-19, ţările din regiunea africană a OMS efectuează în medie nouă teste pentru 10.000 de persoane.  

"OMS se străduieşte să îmbunătăţească capacitatea de depistare trimiţând o nouă serie de kituri de teste în ţările Africii subsahariene", a afirmat OMS în comunicatul său.         

Africa rămâne una dintre regiunile lumii cea mai puţin afectată de această pandemie venită din China şi care a provocat mii de decese în special în Occident. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.