Achiziţionarea de către Coreea de Sud a unor avioane de vânătoare de tip F-35 obligă Coreea de Nord să dezvolte şi să testeze ”echipamente militare speciale”, capabile să distugă aceste noi arme, a anunţat joi un director de cercetare din cadrul Ministerului nord-corean de Externe, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Două avioane de vânătoare de tip F-35 au fost livrate Coreei de Sud în martie, iar Seulul aşteaptă livrarea altor aeronave anul acesta.

În total, 400 de avioane de vânătoare urmează să fie livrate din Statele Unite până în 2021.

Autorităţile sud-coreene sunt ”neruşinate şi demne de milă” ”vorbind cu voce tare despre reconciliere şi cooperare” între cele două Corei, în timp ce îşi procură armament suplimentar de la Statele Unite, denunţă acest oficial nord-coreean, a cărui identitate nu este dezvăluită, într-un comunicat publicat de agenţia oficială nord-coreeană de presă KCNA.

În pofida noului summit între dictatorul nord-coreean Kim Jong Un şi preşedintele sud-coreean Moon Jae-in din iunie, relaţiile între cei doi vecini au avansat puţin, în urma unei destinderi angajate anul trecut.

Negocieri între Phenian şi Washington în vederea unei ”denuclearizări” se află în impas după summitul între Kim şi preşedintele american Donald Trump de la hanoi, în februarie, încheiat cu un fiasco.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.