Coreea de Sud a înregistrat săptămâna trecută un prim deces al unui bolnav de covid-19 cu varianta omicron, a anunţatluni un reprezentant al Agenţiei sud-coreene de controlul şi prevenţia bolilor (KDCA), Park Young-joon, relatează CNN.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Bolnavul a murit la 27 decembrie într-un spital din oraşul Gwangju (sud), a precizat oficialul.

Bolnavul, în vârstă de peste 90 de ani, era complet vaccinat cu două doze de vaccin împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxfrod, şi a fost testat pozitiv cu o zi înainte, precizează el.

Autorităţile sud-coreene analizau profilul covi-19 al altui bolnav din spital care a murit miercuri, după ce a fost testat pozitiv covid-19 de Crăciun, anunţă Park Young-joon.

Spitalul respectiv a confirmat 21 de cazuri de covid-19 din Ajunul Crăciunului, dintre care trei cu varianta omicron a noului coronavirus, precizează ofcialul.

Varianta omicron poate deveni în curând varianta dominantă în Coreea de Sud. Ea reprezenta 8,8% dintre variantele SARS-CoV-2 din a cincea săptămână din decembrie, potrivit KDCA.

Luni, Coreea de Sud înregistra 1.318 cazuri de îmbolnăvire cu varianta omicron - 703 ”importate”, iar 615 transmise local, potrivit KDCA.

Coreea de sud a înregistrat luni 3.129 de cazuri noi în ultimele 24 de ore. Bilanţul total al pandemiei este de 642.207 de cazuri.

Duminică s-au înregistrat 36 de morţi din cauza covid-19, iar bilanţul total a crescut la 5.730, potrivit KDCA.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.