Autorităţile sanitare din Coreea de Sud au raportat marţi 27 de noi cazuri de infectare cu Covid-19, aceasta fiind a 13-a zi consecutivă în care numărul de îmbolnăviri înregistrate este sub 100, relatează The Guardian.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Rata îmbolnăvirilor descreşte în epicentrul Deagu şi oraşele din jur.

Cifrele anunţate marţi de Centrul pentru controlul şi prevenţia bolilor din Coreea de Sud au adus bilanţul naţional la 10.564 de cazuri şi 222 de decese.

Autorităţile sanitare au spus că cel puţin 940 de cazuri au fost legate de persoane care au ajuns în ţară din străinătate, cele mai multe de acest fel fiind detectate în ultimele trei săptămâni.

În urmă cu zece zile, autorităţile sud-coreene au anunţat că extind campania de distanţare socială, după ce s-au arătat îngrijorate de creşterea cazurilor „importate” de Covid-19 şi de apariţia de noi focare. Ministrul Sănătăţii a spus că măsurile vor fi menţinute până când numărul de noi cazuri depistate zilnic scade sub 50, număr pe care oficialii cred că sistemul sanitar îl va putea gestiona.

Coreea de Sud, la o populaţie de 51 de milioane, a efectuat peste 500.000 de testări.

La nivel global, de la depistarea coronavirusului, în decembrie 2019, în Wuhan (China), au fost înregistrate 1,9 milioane de cazuri de infectare şi mai mult de 116.000 de decese. Peste 440.000 de oameni dintre cei bolnavi au fost vindecaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.