Coreea de Nord a transmis că nu va relua discuţiile cu Sudul până când nu vor fi rezolvate problemele dintre cele două ţări, scrie BBC.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Negociatorul şef nord-coreean, Ri Son-gwon, a catalogat autorităţile din Coreea de Sud ca fiind incompetente şi fără simţul răspunderii, conform agenţiei de stat KCNA.

El a criticat, de asemenea, autorităţile din Sud pentru că au permis „unei mizerii umane”, făcând referire la un dezertor nord-coreean, să vorbească în Parlamentul de la Seoul.

Coreea de Sud şi SUA efectuează exerciţii militare comune în peninsula coreeană în care sunt implicate aproape 100 de avioane de război. Coreea de Nord a numit în repetate rânduri aceste exerciţii ca fiind „o provocare” şi pregătiri pentru o invazie.

Marţi, Coreea de Nord a anulat o întâlnire cu Coreea de Sud din cauza exerciţiilor militare coordonate de Sud împreună cu SUA şi a avertizat că summitul programat cu SUA ar putea să nu mai aibă loc dacă Trump insistă pentru dezarmarea nucleară unilaterală a Nordului.

Avertizarea statului sud-coreean vine după ce John Bolton, consilierul pentru securitate naţională al SUA, a comparat Coreea de Nord cu „modelul Libia” de dezarmare nucleară.

„Nu ne vom ascunde sentimentele de aversiune faţă de el”, a declarat ministrul adjunct de Externe, Kim Kye-gwan, într-un comunicat.

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.