Coreea de Nord a informat Tokyo că va lansa un satelit zilele următoare, ceea ce ar putea reprezenta o tentativă a nord-coreenilor de a lansa pe orbită un prim satelit militar de recunoaştere, relatează AP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Garda de coastă a Japoniei a precizat că în notificarea primită de la autorităţile nord-coreene se menţioneaază că fereastra de lansare este din 31 mai până la 11 iunie şi că lansarea ar putea afecta apele din Marea Galbenă, Marea Chinei de Est şi estul insulei Luzon din Filipine.

Garda de coastă japoneză a emis o alertă pentru navele care vor trece prin zonă în timpul ferestrei de lansare. Garda de coastă a Japoniei coordonează şi distribuie informaţii privind siguranţa maritimă în Asia de Est şi probabil din acest motiv a fost destinatara notificării Coreei de Nord.

Premierul japonez Fumio Kishida le-a cerut oficialilor să facă tot posibilul pentru a colecta şi analiza informaţiile legate de lansare şi pentru a-i informa pe oameni.

În urmă cu câteva zile, liderul nord-coreean Kin Jong Un a inspectat o fabrică în care era asamblat un prim satelit-spion de recunoaştere militară construit de către Coreea de Nord şi a dat undă verde ”viitorului plan de acţiune”.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.