Negocierile pentru ieşirea Marii Britanii din Uniunea Europeană trebuie să continue, a declarat vineri liderul opoziţiei laburiste Jeremy Corbyn, după ce premierul Theresa May a eşuat în tentativa de obţinere a unei majorităţi în Parlament, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

May, al cărei Partid Conservator a obţinut cele mai multe mandate, a semnalat că îşi va folosi drept ca premier în exerciţiu să facă prima tentativa de a forma un Guvern, deşi nu este clar dacă se bucură de susţinerea necesară pentru acest lucru.

Întrebat dacă negocierile pentru Brexit, care ar urma să înceapă pe 19 iunie, ar trebui amânate, Corbyn a declarat pentru Sky News: “Vor trebui să continue pentru că a fost invocat Articolul 50, Guvernul în funcţie, în 11 zile, va trebui să desfăşoare acele negocieri pentru Brexit”.

“Poziţia noastră este foarte clară, vrem un Brexit care să pună locurile de muncă pe primul plan, deci cel mai important lucru este acordul comercial cu Europa”, a adăugat el.

Corbyn a spus că laburiştii au câştigat alegerile, pentru că au reuşit să obţină mai multe mandate şi o proporţie mai mare din voturi decât la scrutinul precedent. Mai mult, partidul este pregătit să conducă un Guvern minoritar, potrivit lui. 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.