Copreşedintele Partidului Alternativa pentru Germania (AfD, extremă dreapta) din 2015 Jörg Meuthen a demisionat din funcţia de purtător de cuvânt la nivel federal al formaţiunii, într-un interviu zgomotos la postul public de televiziune ARD, în care a anunţat că demisionează din AfD, relatează site-ul Politico Europe.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Jörg Meuthen este prezentat de către observatori locali drept un reprezentant relativ moderat în peisajul împotriva migraţiei.

În acest interviu, el a denunţat o orientare ideologică ”nesănătoasă” a AfD, care merge ”foarte departe la dreapta”.

”Porţiuni largi din partid şi multe dintre cadrele sale au adoptat o traiectorie tot mai radicală” şi riscă astfel, avertizează el, să împingă formaţiunea pe calea unei ”izolări totale şi tot mai mult către margine”, potrivit ziarului american The Washington Post (WP).

”Aud în mod clar o mică muzică totalitară”, a denunţat el.

Jörg Meuthen avertizează că, astfel, partidul se limitează la un destin regional, numai în fosta Germanie de Est.

El a criticat, de asemenea, neîncrederea AfD în vaccinurile împotriva covid-19, denunţând un discurs asemănător unei ”secte” în privinţa pandemiei covid-19.

Jörg Meuthen a anunţat, în schimb, că nu intenţionează să se retragă din politică pentru ase întoarce într-un post universitar de profesor de economie.

El a anunţat că rămâne în Parlamentul European (PE), într-un mandat pe care-l deţine din 2017 de eurodeputat independent.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.