Contraofensiva ucraineană ”nu e a eşuat”, însă drumul către o victorie definitivă a Kievului în război este încă foarte lung, estimează şeful Statului Major american, generalul Mark Milley, într-un interviu difuzat duminică, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ucraina a lansat o contraofesnivă în iunie, cu obiectivul de a recuceri teritoiile ucrainene ocupate de către Rusia, după ce a primit armament din Occident şi a format noi batalioane.

”Ştiu că unii observatori susţin că această ofensivă a eşuat. Ea nu a eşuat”, declară generalul într-un interviu acordat CNN.

”Această ofensivă, în pofida faptului că este mai lentă decât s-a prevăzut, a rămas constantă”, estimează el.

Ucrainenii dispun în continuare de o ”importantă forţă de atac”, apreciază Milley.

Generalul american recunoaşte însă că ”va fi nevoie de mult timp” pentru a se atinge obiectivul preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski ”de a da afară toţi ruşii” din Ucraina.

Volodimir Zelenski urmează să fie primit joi la Casa Albă, la noi discuţii cu preşedintele american Joe Biden despre susţinerea Kievului împotriva invaziei ruse.

El efectuează această vizită în contextul în care Congresul american dezbate o nouă anvelopă de ajutoare militare destinate Kievului - în valoare de 24 de miliarde de dolari.

Volodimir Zelenski urmează să fie primit la Capitoliu de leadershipul republican şi democrat. 

viewscnt

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.