Consiliul Uniunii Europene a anunţat, sâmbătă, că misiunile diplomatice de la Kiev nu se închid şi îşi vor continua activitatea pentru susţinerea cetăţenilor UE, în cooperare cu autorităţile ucrainene.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Uniunea Europeană şi statele sale membre îşi coordonează acţiunile având în vedere actualele ameninţări cu privire  la Ucraina. Misiunile noastre diplomatice nu se închid. Ele rămân la Kiev şi îşi continuă activitatea pentru a-i susţine pe cetăţenii UE şi în cooperare cu autorităţile ucrainene. Prezenţa angajaţilor şi recomandările de călătorie pentru cetăţenii UE sunt adaptate necesităţilor pentru a se ţine cont de circumstanţele legate de securitate. Reafirmăm susţinerea în continuare a integrităţii teritoriale şi a suveranităţii Ucrainei şi eforturile diplomatice pentru reducerea tensiunilor. Reamintim că orice ofensivă militară asupra Ucrainei va avea consecinţe imense şi costuri dure ca răspuns”, se precizează în comunicatul Consiliului European

De la Germania, la Arabia Saudită, Iordania, Polonia, Slovacia sau Turcia, numeroase ţări şi-au sfătuit în ultimele zile cetăţenii să plece sau să evite călătoriile în Ucraina şi îşi evacuează personalul neesenţial din ambasade.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.