Laboratorul farmaceutic german Curevac a anunţat luni lansarea celei de a treia şi ultima fază a testelor clinice la scară mare, în vederea autorizării vaccinului său împotriva covid-19, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Curevac începe faza globală 2b/3 a studiilor sale clinice necesare autorizării vaccinului său candidat”, a anunţat luni într-un comunicat laboratorul cu sediul la Tübingen, în vestul Germaniei.

Un ”prim voluntar a fost recrutat”, anunţă laboratorul care foloseşte, la fel ca şi concurenţii săi Biontech şi Moderna, tehnica ARN-ului mesager în vaccinul său.

Studiul la scară mare urmează să aibă loc în Europa şi America de Sud asupra unui număr de ”peste 35.000 de participanţi”, anunţă compania.

A doua fază a testelor clinice a fost lansată la sfârşitul lui septembrie de către laboratorul german, printr-un studiu efectuat în Peru şi Panama asupra unui număr de 690 de voluntari.

Rezultatul acestor teste nu sunt cunoscute, însă urmează să fie publicate în trimestrulpatru al lui 2020, potrivit Curevac.

Întreprinderea se află între alte zeci de laboratoare care dezvoltă un vaccin împotriva noului coronavirus în lume.

Însă Curevac a rămas în întârziere faţă de compania germană BioNTech, aliata gigantului american Pfizer, al căror vaccin a fost deja autorizat în Canada, Statele Unite şi Regatul Unit.

Întreprinderea a fost introdusă anul acesta pe Bursa electronică Nasdaq, iar 150 de milioane dintre fondurile strânse sunt destinate finanţării vaccinului.

Comisia Europeană (CE) a rezervat 225 de milioane de doze din acest vaccin şi ar putea să comande până la alte 180 de milioane în plus, ”după ce vaccinul se va dovedi sigur şi eficient”.

Întreprinderea s-a aflat în martie în centrul unei confruntări între Berlin şi Washington, după ce Guvernul german a acuzat Statele Unite ale lui Donald Trump de faptul că încerca să cumpere societatea germană cu activitate în domeniul biotehnologiei.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.