Anchetatori ruşi anunţă marţi că privilegiază pista unei ”defecţiuni tehnice” la originea prăbuşirii unui avion militar de tip Su-34 luni, într-o zonă rezidenţială, la Eisk, în sudul Rusiei, în apropierea frontierei cu Ucraina, soldată cu cel puţin 13 morţi, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”Ancheta consideră o defecţiune tehnică a avionului drept principala versiune a prăbuşirii”, anunţă Comitetul rus de anchetă.

Pilotul, care a reuşit să se catapulteze înaintea prăbuşirii, era interogat de către Comitet, anunţă acesta.

Înregistratoarele de zbor au fost recuperate de la locul prăbuşirii, iar eşantioane de carburant au fost prelevate de pe aerodromul de pe care a decolat bombardierul Suhoi 34 (Su-34), anunţă Comitetul rus de anchetă.

Bombardierul s-a prăbuşit luni seara într-un bloc în care locuiau 600 de persoane, la Eisk, un oraş cu 90.000 de locuitori, situat în dreptul oraşului ucrainean Mariupol, devastat de un asediu al forţelor ruse la începutul Războiului rus din Ucraina.

”Preşedintele (rus Vladimir Putin) le va prezenta condoleanţe familiilor care şi-au pierdut apropiaţi în această catastrofă”, a anunţat marţi în faţa presei un purtător de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.