Comisia însărcinată cu organizarea dezbaterilor electorale în Statele Unite a respins o cerere a echipei de campanie a lui Donald Trump cu privire la o a patra dezbatere televizată cu rivalul său democrat Joe Biden, care-l devansează în sondaje, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Comisia a răspuns că ”trei dezbateri de 90 de minute funcţionează bine în misiunea de informare a alegătorilor pe care dezbaterile se presupune că o îndeplinesc” şi că rămâne ”angajată să respecte calendarul” dinaintea alegerilor de la 3 noiembrie.

Primul duel între Donald Trump, în vârstă de 74 de ani, şi Joe Biden, în vârstă de 77 de ani, este prevăzut la 29 septembrie, la Cleveland, în Ohio.

Dezbaterea este foarte aşteptată, în urma unei campanii fără precedent, desfăşurată în mare parte online, din cauza pandemiei covid-19.

Preşedintele republican şi echipa sa cer o dezbatere suplimentară - mai devreme - şi arguemntează că alegătorii ar trebui să poată vedea primul lor contact înainte să fie autorizată trimiterea primelor voturi prin corespondenţă, la jumătatea lui septembrie.

Un obişnuit al unor mitinguri lungi, furtunosul republican speră să poată inversa, astfel, tendinţa care-l creditează pe Joe Biden, un obişnuit al gafelor, un avans în sondaje, cu mai puţin de trei luni înaintea alegerilor.

”Devansaţi prima dezbatere”, a îndemnat Trump joi, pe Twitter.

”O dezbatere, după mine, face in serviciu public. Joe Biden şi cu mine o datorăm americanilor!”, a apreciat el.

Echipa sa, reprezentată de fostul primar al New Yorkului Rudy Giuliani, a trimis cererea Comisiei independente însărcinate cu dezbaterile.

”Într-o naţiune privată deja de un program tradiţional de campanie din cauza pandemiei mondiale covid-19 nu are sens să-i privezi pe un mare număr de americani de ocazia de a vedea şi auzi cele două viziuni în cursă cu privire la viitorul ţării noastre, înainte să fie depuse milioane de voturi”, a scris Giuliani.

”Programul dezbaterilor a fost şi va fi anunţat larg”, i-a răspuns Comisia, conchizând că alegătorii ar putea să aştepte cu uşurinţă dezbaterea înainte să voteze.

Donald Trump şi Joe Biden urmează, de asemenea, să se înfrunte în debateri la 15 octombrie, la Miami, în Florida, şi la 22 octombrie, la Nashville, în Tennessee.

Candidaţii la vicepreşedinţie se înfruntă la 7 octombrie, la Salt Lake City, în Utah.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.