Comisia gemană a vaccinării - STIKO - le recomandă persoanelor în vârstă de până la 60 de ani care au fost vaccinate cu o primă doză de vaccin împotriva covid-19 AstraZeneca-Oxford să se vaccineze, la rapel, cu o doză unui vaccin produs de către alt laborator farmaceutic, relatează Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

STIKO publicat joi pe site această recomandare după ce autorităăţile germane au decis încursul săptămânii să rezerve vaccinul AstraZeneca-Oxford persoanelor în vârstă de peste 60 de ani, din cauza unor efecte secundare grave treomboembolice.

STIKO precizează, în această recomandare, că nu există probe ştiinţifice cu privire la siguranţa vaccinării în urma ”amestecării” vaccinurilor.

”Până când vor exista date în acest sens, STIKO recomandă persoanelor în vârstă de până la 60 de ani să se vaccineze cu o a doua doză de vaccin pe bază de ARN mesager, la 12 săptămâni de la vaccinarea cu prima doză (de vaccin AstraZeneca-Oxford), în locul celei de a doua doze cu vaccin AstraZeneca(-Oxford)”, recomandă experţii germani.

Vaccinurile Pfizer-BioNTech şi Moderna sunt vaccinuri care au la bază tehnologia inovatoare a ARN-ului mesager.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.