Clădirea administrativă a oraşului Doneţk a fost avariată într-un atac ucrainean cu rachete, potrivit unui anunţ făcut duminică de conducerea pro-rusă a regiunii cu acelaşi nume, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Administraţia regiunii a afirmat într-un mesaj în aplicaţia de mesagerie Telegram că intrarea principală în clădire a fost lovită şi că mai multe maşini din apropiere au fost distruse.

Nu a existat nicio reacţie imediată din partea Ucrainei referitoare la atac, iar Reuters nu a putut verifica informaţia.

Oraşul Doneţk este controlat de Republica Populară Doneţk, susţinută de Rusia, din 2014.

Rusia a luat măsuri în septembrie pentru a anexa regiunile Doneţk, Lugansk, Herson şi Zaporojia din Ucraina, efectuând cea mai mare extindere a teritoriului rus din cel puţin jumătate de secol.

Moscova a declarat anexările după ce a organizat ceea ce a numit referendumuri în zonele ocupate din Ucraina.

Guvernele occidentale şi Kievul au spus că referendumurile au încălcat dreptul internaţional, fiind coercitive şi nereprezentative.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.