Circa 25.000 de bagaje, telefoane mobile şi alte bunuri au fost rătăcite pe aeroportul Fort Lauderdale, din Florida, după atacul armat de vineri, a anunţat directorul aeroportului citat de Associated Press.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

“Nu avem documente de identificare, nu avem paşapoarte, bani”, a povestit Janice, în vârstă de 39 de ani, care se afla cu soţul şi cei doi ai săi în zona controalelor de securitate când a avut loc atacul. “Ne-am lăsat lucrurile şi am fugit”, a spus ea.

“Toate lucrurile noastre sunt procesate. Este posibil să nu le recuperăm până luni. Am un copil de 11 ani care este îngrozit. A fost o traumă pentru ea”, a afirmat Janice.

Atacul armat de vineri după-amiază, soldat cu cinci morţi, le-a dat peste cap planurile unui număr de circa 12.000 de călători – mulţi se întorceau sau urmau să plece în croaziere.

Unii au fost ţinuţi în avioane peste şapte ore, cât timp poliţia a securizat terminalul. Alţii şi-au lăsat lucrurile şi s-au adăpostit în colţuri sau pe piste.

Autorităţile din Florida au început sâmbătă după-amiază să emită carduri de identitate temporare, pentru a ajuta călătorii care trebuiau să plece din stat sau din ţară. “Facem ce putem pentru a ajuta”, a declarat sergentul Mark Wysocki.

Guvernatorul Rick Scott le-a cerut companiilor de croziere să accepte miile de călători cu acte provizorii.

Purtătorul de cuvânt al aeroportului, Greg Meyer, a declarat că majoritatea bagajelor vor putea fi preluate de călători abia luni. Aeroportul a angajat o companie să le strângă şi să le proceseze, pentru a putea fi returnate.

Cei care au pierdut bagaje sunt rugaţi să sune la un număr de telefon special, disponibil pe site-ul aeroportului.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.