Aproximativ 50 de migranţi minori - rămaşi la Calais în apropierea "Junglei" - au fost evacuaţi cu un autobuz vineri după-amiază, potrivit AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Tinerii, între care se află numeroşi sudanezi, urmează să fie adăpostiţi într-un centru de primire şi orientare (CAO) special.

Alţi 50-70 de tineri, care făceau parte din acelaşi grup şi care se declarau minori, urmează să fie îmbarcaţi şi evacuaţi ulterior.

Operaţiunea s-a desfăşurat în prezenţa subprefectului din Calais Vincent Berton.

O parte dintre aceşti tineri au petrecut noaptea în fosta zonă de sud a "Junglei". Tinerii, care rătăceau de miercuri seara, după evacuarea "Junglei" devastate de incendii, au dormit într-o capelă şi o şcoală construite după înfiinţarea taberei şi care au rămas la faţa locului.

Unii dintre ei au refuzat, marţi, să urce într-un autobuz care le-a fost pus la dispoziţie, afirmând că vor să ajungă "în Anglia şi numai în Anglia".

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.