China a anunţat luni măsuri de retorisiune vizând importuri americane şi a impus taxe unui număr de 128 de produse, în valoare totală de trei miliarde de dolari, în replică la texele americane impuse importurilor de oţel şi aluminiu, potrivit agenţiei de stat China Nouă, scrie AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Beijingul a avertizat luna trecută că intenţionează să impună aceste taxe, alimentând temeri cu privire la declanşarea unui război comercial între cei doi giganţi economici mondiali.

Noile taxe chineze, impuse de Comisia însărcinată cu tarifele vamale în cadrul Consiliului de Stat (guvern), vizează diverse produse - de la fructe la carne de porc.

Donald Trump a anunţat la 22 martie că Statele Unite impun noi taxe unor importuri chineze în valoare de 60 de miliarde de dolari, o veste care zguduit pieţele financiare.

China a replicat încă de a doua zi, dezvăluind o listă de 128 de produse americane cărora anunţa că vrea să le impună taxe vamale de 15 până la 25%, în cazul eşecului unor negocieri între cele două ţări.

Washingtonul reproşează de mult timp Beijingului că profită de pe urma sistemului de coîntreprindere impus firmelor străine care s-au instalat în China, cu scopul de ”jefui” inovaţii tehnologice americane.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.