China a raportat sâmbătă o scădere uşoară a cazurilor noi de COVID-19, în timp ce numeroase oraşe au probleme cu focarele şi unele restaurante şi alte afaceri din Beijing s-au închis, după ce autorităţile au îndemnat oamenii să rămână acasă în weekend, transmite Reuters.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Autorităţile au încercat recent să atenueze impactul politicii lor dure de zero Covid, care loveşte a doua cea mai mare economie din lume şi provoacă frustrare şi furie, deoarece numărul cazurilor a crescut la cel mai mare nivel din aprilie.

Numeroase afaceri din districtul Chaoyang din Beijing, principala zonă comercială şi diplomatică a capitalei, s-au închis sau au anunţat doar servicii limitate.

Un proprietar de restaurant din centrul vieţii de noapte din Sanlitun a declarat pentru Reuters că autorităţile i-au spus lui şi altor magazine din zonă să închidă timp de trei zile, începând de sâmbătă.

Un complex de birouri major din districtul Dongcheng, din apropiere, a declarat că locuitorii din Chaoyang nu ar trebui să vină la muncă de luni, iar nivelurile de personal vor fi reduse cu 30%.

Districtele din Beijing, Fangshan şi Huairou au anunţat cerinţe suplimentare de testare pentru persoanele care intră din alte provincii.

Beijingul a raportat vineri 79 de cazuri simptomatice şi 436 de cazuri asimptomatice, în scădere faţă de 100 de cazuri simptomatice şi 366 de cazuri asimptomatice în ziua precedentă, au arătat datele guvernamentale.

Autorităţile de la Beijing sunt în alertă maximă, în speranţa de a preveni răspândirea numeroaselor focare ale variantei Omicron din alte oraşe în capitală.

Liu Xiaofeng, director adjunct al Centrului municipal pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Beijing, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că numărul de cazuri din fiecare district al capitalei continuă să crească.

Până sâmbătă, la ora 3 p.m. (0700 GMT), oraşul a anunţat 395 de cazuri confirmate, dintre care 56 de la persoane care nu se aflau în carantină.

La nivel naţional, autorităţile au raportat 24.263 de cazuri zilnice transmise pe plan intern, dintre care 2.055 au fost simptomatice şi 22.208 au fost asimptomatice, în scădere faţă de 25.129 în ziua precedentă. Acest numîr se apropie de cote maxime când autorităţile au închis Shanghai, centrul financiar al Chinei şi cel mai populat oraş, la începutul anului. De data aceasta, însă, cazurile sunt distribuite în multe oraşe, unde autorităţile cântăresc costurile şi beneficiile relaxării politicilor care au afectat afacerile.

Guangzhou, un oraş din sud cu aproape 19 milioane de locuitori, a raportat 269 de cazuri simptomatice noi transmise intern şi 8.444 de cazuri asimptomatice, comparativ cu 255 de cazuri simptomatice şi 8.989 de cazuri asimptomatice cu o zi înainte, au spus autorităţile.

Autorităţile din Guangzhou au anunţat recent că vor construi facilităţi cu peste 250.000 de paturi de spital pentru a face faţă cazurilor în creştere.

Săptămâna aceasta, locuitorii au organizat un protest, sfidând politicile stricte de izolare.

Centrul de producţie din Zhengzhou a raportat 182 de noi infecţii simptomatice cu transmitere locală şi 1.385 de cazuri asimptomatice, comparativ cu 107 cazuri simptomatice şi 1.556 de cazuri asimptomatice cu o zi înainte, potrivit datelor guvernamentale.

Restricţiile din oraş i-au făcut pe nişte muncitori să fugă dintr-o fabrică operată de producătorul de iPhone-uri Foxconn.

Autorităţile au răspuns oferind oficialilor de nivel scăzut şi rezidenţilor bonusuri în numerar pe lângă salarii, dacă rămân la liniile de producţie.

 

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.