Uniunea Europeană (UE) susţine ferm Ucraina, dă asigurări preşedintele Consiliului European Charles Michel. într-o vizită de două zile în această fostă republică sovietică, aflată din 2014 în conflict cu Rusia, care nu este un mediator, ci o parte a războiului din Donbas între forţele ucrainene şi separatişti proruşi, relatează Euronews.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Charles Michel îndeamnă la o implemntare în totalitate a acordurilor de la Minsk din 2015 şi la continuarea sancţionării Rusiei de către Uniunea Europeană.

”UE a oferit un sprijin substanţial Ucrainei în vederea unei atenuări a impactului conflictului, iar anul acesta lansăm un nou program în vederea susţinerii dezvoltării economice şi a serviciilor publice în această regiune, care include finanţarea unor puncte de trecere. O repet, preşedinte Zelenski, popor ucrainean, nu snteţi singuri, noi  vă suntem alături”, a declarat marţi, într-o vizită în regiunea Lugansk, Charles Michel.

Rusia, consideră preşedintele Consiliului Eurpean, nu este un mediator, ci este o parte a conflictului armat între separatişti proruşi din estul Ucranei şi forţele ucrainene.

Un ultim armistiţiu se află în vigoare în iulie, însă confruntări continuă să izbucnească cu regularitate.

Opt militari ucraineni au fost ucişi în confruntări armate, de la jumătatea lui februarie, în estul Ucrainei.

Miercuri, în programul vizitei lui Charles Micel se află lupta împotriva covid-19.

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski s-a vaccinat împotriva covid-19 foarte recent, în timpul unei vizite pe linia frontului.

El a vrut să dea astfel exemplu atât populaţiei, cât şi militarilor, în rândul cărora există temeri cu privire la vaccinarea împotriva noului coronavirus.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.