Textul acordului de liber-schimb între Uniunea Europeană şi Canada, CETA, semnat duminică la Bruxelles, a fost depus în Parlamentul de la Ottawa pentru ratificare, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Ministrul canadian pentru Comerţ international, Chrystia Freeland, a precizat că „proiectul de lege va trece prin toate etapele procesului legislativ în vederea ratificării de către Parlamentul canadian”.

CETA ar urma să elimite 99% dintre taxele vamale dintre UE şi Canada şi va intra parţial în vigoare înainte de ratificarea finală de către toate cele 28 de state membre UE.

Acest tratat va începe să fie aplicat la începutul anului 2017, a dat asigurări Freeland, amintind că preşedintele Parlamentului European Martin Schulz a anunţat că europarlamentarii se vor pronunţa asupra textului în decembrie.

Guvernul canadian, care dispune de majoritate în Camera Comunelor, speră ca acordul să fie ratificat în următoarele săptămâni.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.