Cel puţin zece persoane au fost rănte în ciocniri între palestinieni şi poliţiţişti israelieni în Ierusalimul de Est, potrivit unor salvatori şi forţelor de ordine, care anunţă arestări, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Un fotograf AFP a constatat că s-a aruncat cu pietre în forţe de ordne, care au răspuns duminică seara cu tiruri de gaze lacrimogene şi grenade asurzitoare la Poarta Damascului, una dintre principalel căi de acces în cartierul musulman dn oraş.

Poliţia israeliană a anunţat zece arestări şi că un ofiţer a fost rănit în ceea ce numeşte ”revolte” în marja unor mari adunări pe Esplanada Moscheilor, al treilea loc sfânt al islamului, numit Muntele Tempului de către israelieni, cu ocazia începerii Ramadanului în acest weekend.

Semiluna Roşie palestiniană a întregistrat 11 răniţi în rândul manifestanţilor.

Şeful diplomaţiei israeliene Yair Lapid a efectuat duminică o vizită în acest cartier din Ierusalimul de Est, ocupat din 1967 de către Israel, în semn de susţnere a miilor de poliţişti israelieni desfăşuraţi pe timpul Ramadanului, după o serie de atacuri sângeroase, soldate cu 11 morţi, în ultmele două săptămâni, în Israel.

”Sunt vremuri grele, situaţia este tensionată, însă avem forţe de poliţie în care putem avea încredere să trecem prin această perioadă complexă”, a declarat Lapid în cursul vizitei.

Premierul israelian Naftali Bennett s-a întâlnit cu reprezentanţi vocali din armată şi a făcut un bilanţ al unor operaţiuni la Jenin, sectorul din nordul Cisiodaniei ocupate de unde este originar tânărul palestinian care a deschis focul împotriva unor civili săptămâna trecută şi a ucis cincipersoane la periferia oraşului Tel Aviv.

Cel puţin cinci palestinieni, inclusiv combatanţi din cadrul Jihadului Islamic, a doua cea mai importantă grupare armată islamistă palestiniană, au fost ucişi joi, în cadrul acestor operaţiuni ale armatei israeliene în nordul Cisiordaniei.

Confruntări la Ierusalimul de Est, în timpul Radanului, anul trecut, s-au încheiat cu un război de 11 zile între principala mişcare islamistă palestiniană, Hamas, aflată la putere în Fâşia Gaza, şi armata israeliană.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.