Cel puţin zece persoane au fost ucise, iar alte zeci au fost rănite într-undublu atentat, luni, pe Insula Jolo, un bastion al organizaţiei jihadiste Abu Sayyaf, în sudul Filipinelor, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

Cinci militari şi patru civili au fost ucişi în explozia - în apropierea unui supermarket din oraşul Jolo - a unei bombe artizanale agăţate de o motocicletă, a declarat presei generalul Corleto Vinluan.

De asemenea, 16 militari au fost răniţi în această deflagraţie, în miezul zilei. Aproximativ 20 de civili au fost de asemenea răniţi, a anunţat locotenent-colonelul Ronaldo Mateo, citând primăria oraşului.

O femeie kamikaze şi-a detonat apoi centura de explozivi pe aceeaşi stradă, în timp ce poliţia depunea eforturi să evacueze zona. Explozia s-a soldat cu un mort şi a rănit şase poliţişti, potrivit lui Vinluan.

Insula cu populaţie majoritar musulmană Jolo este bastionul grupării islamiste Abu Sayyaf, considerat o organizaţie teroristă de către Statele Unite şi care s-a scindat în mai multe facţiuni, dintre care unele au jurat credinţă Statului Islamic (SI).

Abu Sayyaf s-a specializat în răpiri.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.