Cel puţin opt persoane au fost ucise marţi dimineaţă, când două bombe au explodat în apropiere de aeroportul din Mogadishu, capitala Somaliei, au declarat surse din serviciile de securitate, citate de AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

O primă explozie a avut loc la un punct de control din apropiere de aeroport, iar cea de-a doua în apropiere de cartierul general al ONU, potrivit unui jurnalist AFP aflat la faţa locului.

Martori au auzit focuri de armă după cele două deflagraţii, dintre care una ar fi putut fi provocată de o maşină-capcană.

Atentatul nu a fost revendicat deocamdată, dar islamiştii shebab, afiliaţi al-Qaida, desfăşoară de regulă astfel de operaţiuni la Mogadishu.

Aeroportul internaţional Aden Adde, numit după primul preşedinte somalez, a fost transformat într-o adevărată fortăreaţă, păzită de Forţa Uniunii Africane în Somalia (AMISOM), ce are 22.000 de membri şi care ajută Guvernul somalez fragil în lupta împotriva islamismului.

AMISOM a fost desfăşurată în 2007 şi a îndepărtat militanţii shebab din Mogadishu în august 2011. Aceştia şi-au pierdut majoritatea bastioanelor, dar controlează în continuare zone rurale vaste, de unde lansează operaţiuni de gherilă şi atentate sinucigaşe.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.