Cel puţin o persoană a fost ucisă într-un atac rus, în noaptea de sâmbătă spre duminică, în regiunea ucraineană Liov (vest), anunţă duminică guvernatorul regional, care precizează că Rusia a vizat aceeaşi infrastructură ca în ultimele zile, iar armata ucraineană anunţă că a doborât nouă rachete şi nouă drone inamice, relatează AFP.

Distribuie pe Facebook Distribuie pe Twitter Distribuie pe Email

”În această noapte, inamicul a atacat cu rachete de croazieră aceeaşi infrastructură esenţială (...) care a fost viată precedent, la 24 şi 29 martie. O clădire administrativă a fost avariată”, a anunţat pe Telegram guvernatorul Maksîm Kozîţki.

El nu precizează ce tip de infrastructură a fost vizată în aceste atacuri ruseşti.

”Un bărbat a fost ucis fin cauza atacului. Transmit condoleanţe familiei sale. Salvatorii caută în dărâmături. S-ar putea să fie şi alte persoane dedesubt”, scrie el.

Operatorul ucrainean Ukrenergo a anunţat duminică că armata rusă a lovit din nou infrastructuri energetice în timpul nopţii.

”Ei au vizat substaţii de înaltă tensiune (...) în regiunile din sud”, anunţă operatorul.

Din cauza pagubelor cauzate, întreruperi de alimentare cu electricitate de urgenţă au fost efectuate în oraşul Odesa şi în zonă, pecizează Ukrenergo.

Forţele Aeriene ucrainene au anunţat anterior că au doborât nouă rachete de crozieră şi nouă drone explozive ruseşti de tip Shahed în timpul acestor bombardamente nocturne.

Moscova şi-a intensificat atacurile aeriene împotriva Ucrainei în ultimele săptămâni şi vizează mai ales reţeaua enegetică, subliniind că acţionează ca represalii faţă de atacuri ale Kievului în regiuni de frontieră.

Vineri, Rusia a efectuat bombardamente masive împotriva reţelei electrice ucrainene, avariind grav cel puţin trei centrale termice şi obligând autorităţile ucrainene să taie de urgenţă alimentarea în şapte regiuni.

În urma acestor bombardamente, Kievul le cere aliaţilor săi din Occident să-i trimită ajutor suplimentar, mai ales sisteme de apărare antiaeriană.

Operatorul Ukrenergo precizează duminică că restricţiile de energie sunt în continuare în vigoare în regiunile Harkov (est) şi în oraşul natal al lui Volodimir Zelenski Krivoi Rog, fără să anunţe numărul utilizatorilor afectaţi.

viewscnt
Urmărește-ne și pe Google News

Articolul de mai sus este destinat exclusiv informării dumneavoastră personale. Dacă reprezentaţi o instituţie media sau o companie şi doriţi un acord pentru republicarea articolelor noastre, va rugăm să ne trimiteţi un mail pe adresa abonamente@news.ro.